top of page

La rentrée

Bijgewerkt op: 27 jan. 2023

Meer rust, minder haasten en geen stress: veel mensen keren na de zomervakantie terug met een waslijst aan goede voornemens. In Frankrijk noemen ze de start na de zomervakantie La Rentrée, wat letterlijk de terugkeer betekent.


Voel jij de behoefte om het roer totaal om te gooien en de koers bij te stellen? Klinken zaken als ‘controle over je agenda’, ‘deadlines halen’ en ‘elke dag relaxed thuiskomen’ jou als muziek in de oren?


Lees dan snel verder hoe jij jouw werkende leven weer oppakt en tegelijkertijd het heerlijke vakantiegevoel vasthoudt.


Herken je dit?


Met een opgeladen batterij en de nodige inzichten over je werk en het leven dat je leidt keer je na de vakantieperiode terug op de werkvloer. Boordevol goede voornemens en vol goede moed ga je voortvarend aan de slag. Het gevolg? Na twee tot drie weken ontdek je dat er zowel zakelijk als privé niets veranderd is en dat je alweer hoognodig toe bent aan vakantie… Hoe voorkom je zo'n terugval? Elke grote reis begint met de eerste stap…  1. Maak een lijstje met 3 dingen die je echt wilt veranderen.

  2. Schrijf heel gedetailleerd op wat er nodig is om deze 3 dingen te veranderen, wat je hierin zelf kan doen en wat je van anderen verwacht.

  3. Deel je verwachtingen met de mensen van wie je iets nodig hebt op weg naar verandering en vraag heel specifiek naar wat je nodig hebt.

  4. Besluit met welke verandering je start: verander één ding tegelijk.

  5. Evalueer en stuur bij. Schrijf dagelijks je successen op. Kijk wat je valkuilen zijn en start weer bij stap 1 om verder te gaan.


Wist je dat… het 9 maanden duurt om een grote verandering te realiseren? En dat je een kleine verandering in de vorm van een nieuwe gewoonte al in 21 dagen kunt volbrengen?


Let wel: neem hiervoor de tijd en bereid het goed voor.


Ook hier geldt: heb jij het lef om stil te gaan staan? En te bekijken wat je moet doen om verder te gaan?

Comments


bottom of page